• ראשון - חמישי: 24 שעות | יום שישי עד שעה 14:00
  • משרד: 054-444-4717 | נייד: 054-684-3636
  • tam.cleaner@gmail.com

ניקוי מנדפים

מנדף הוא קולט עשן העומד מעל עמדות הבישול, תפקידו של המנדף הוא לקלוט את העשן והמזהמים ולהרחיקם מעמדות הבישול ובאמצעות המפוח המנדף קולט את העשן ופולטו דרך הארובה.

בעקבות פעולת קליטת העשן מצטברים במשך הזמן שכבות שומן בדפנות המנדף ובשלב מסויים עקב החום הרב'השמן נוטף למטה, וכך יכול להיגרם זיהום מזון, שריפה, וכדומה שדי בניצוץ קל כדי לגרום לשריפת שמן מהמנדף ועד פתח הארובה.

לכן צריך לנקות לפי התקינה את המנדפים, תעלות, מערכת הסינון, המפוח, והארובה.

הניקוי מתבצע בראש ובראשונה

שלב א': הוזזת כל חומרי הגלם המזון והכלים משטח העבודה

שלב ב': מיגון מלא של הציוד ע"י יריעות ניילון, ועטיפת כל שקעי החשמל

שלב ג': גירוד שכבות השומן בסקרפרים, והתזת דגריזרים וממיסי שומנים תעשייתים

שלב ד': במידה ושטח העבודה מאפשר, נעשה לעיתים שימוש בקיטור, ואם השטח לא מאפשר זאת כג' מנדפים מעל תנורים או חיווטי חשמל לקויים אז הניקוי נעשה ע"י שיפשוף סיזיפי של המנדף עד להברקתו

שלב ה': ניקוי התעלות נעשה באמצעות פתיחת פתחי שירות במקומות המועדים לפורענות (מיקום הפתחים נבחר ע"י צוות מומחה), ובתעלות גדולות אף כניסה לתוך התעלה כדי להגיע לנקיון מקסימלי, והוצאת השמן ע"י שפכטלים או ע"י משאבת שמן במקרה חריגים

שלו ו': ניקוי מע' הסינון והמפוח, ובדיקת תקינות סוגי המסננים, והחלפתם/שיפוצם במידת הצורך

שלב ז': ניקיון הלכלוך שנעשה במהלך העבודה, שטיפת המטבח והברקתו, ולבסוף מתן תקן אמריקאי NFPA-96 ותקן ישראלי סעיף 1001/6