• ראשון - חמישי: 24 שעות | יום שישי עד שעה 14:00
  • משרד: 054-444-4717 | נייד: 054-684-3636
  • tam.cleaner@gmail.com

ניקוי מערכות סינון

זוהי יחידה המכילה סוגי מסננים שונים כג' מסננים מקדמים,משניים,אלומיניום,כיסים,אלקטרוסטטים,ופחם המסננים את העשן,השמן,והריח.

לכל מסנן יש תפקיד משלו וברוב המקומות לא נדרשים כל המסננים אלא חלק מהם הכל לפי אופן הבישול, וכמותו.

ניקוי המע' הכרחי מכיוון שבמקרה של סתימת המסננים במע' תגרם זרימה לקויה והצטברות שמן במנדף ובתעלה לכדי הצטברות מסה קריטית שעלולה לגרום לשריפה, סיבה שנייה שבמקרה שהשריפה הגיעה ליחידת הסינון המע' תינזק ותתעוות באופן בלתי הפיך, והמסננים אשר בתוכה יהרסו, והאש תגיע גם למפוח,ולכן הפוטנציאל לנזק כבד מאוד עולה דרמתית, לכן יש לנקות ולתחזק את המע' באופן קבוע אחת לכמה זמן בהתאם לתקינה.

יחידת הסינון וגודלה צריכה להיות בהתאמה לשטח המנדפים ולעוצמת המפוח כדי להבטיח את נידוף העשן בצורה תקינה.

הניקוי מתבצע בראש ובראשונה

שלב א': הוזזת כל חומרי הגלם המזון והכלים משטח העבודה

שלב ב': מיגון מלא של הציוד ע"י יריעות ניילון, ועטיפת כל שקעי החשמל

שלב ג': גירוד שכבות השומן בסקרפרים, והתזת דגריזרים וממיסי שומנים תעשייתים

שלב ד': במידה ושטח העבודה מאפשר, נעשה לעיתים שימוש בקיטור, ואם השטח לא מאפשר זאת כג' מנדפים מעל תנורים או חיווטי חשמל לקויים אז הניקוי נעשה ע"י שיפשוף סיזיפי של המנדף עד להברקתו

שלב ה': ניקוי התעלות נעשה באמצעות פתיחת פתחי שירות במקומות המועדים לפורענות (מיקום הפתחים נבחר ע"י צוות מומחה), ובתעלות גדולות אף כניסה לתוך התעלה כדי להגיע לנקיון מקסימלי, והוצאת השמן ע"י שפכטלים או ע"י משאבת שמן במקרה חריגים

שלו ו': ניקוי מע' הסינון והמפוח, ובדיקת תקינות סוגי המסננים, והחלפתם/שיפוצם במידת הצורך

שלב ז': ניקיון הלכלוך שנעשה במהלך העבודה, שטיפת המטבח והברקתו, ולבסוף מתן תקן אמריקאי NFPA-96 ותקן ישראלי סעיף  1001/6